fredag 11. november 2011

GUY FAWKES NIGHT & POPPY DAY

Forrige lørdag var det Bonfire Night, og det ble feiret at Guy Fawkes i 1605 prøvde å sprenge House of Lords, men mislyktes. Jeg tilbragte kvelden med Helene og hennes koselige vertsfamilie, sto rundt et stort bål og så på fyrverkeriet.










Senere dro vi på nabo-puben til Helene og spiste middag, det var kjempekoselig!! Vi har funnet ut at er det noe som hjelper mot hjemlengsel så må det være brownien der! (Har forresten fortsatt ikke hatt hjemlengsel, eller noe tegn på kultursjokk, overraskende nok!)



Hot chocolate brownie

11. november kl 11, hvert år markerer britene slutten på 1. verdenskrig med ett minutts stillhet. Denne dagen kalles Remembrance Day, eller Poppy Day, og vi skal minnes alle som mister livet i krig. I år er det en once-in-a-lifetime Remembrance Day, siden det er 11.11.11.11, og i tillegg har The Royal British Legion 90 års jubileum. I hele november har alle man ser på gaten gått rundt med en poppy, i tillegg til alle kongelige, TV-presentere, idrettstjerner, X factor dommere og deltagere, og jeg tror ingen politikere ville våget seg ut uten en poppy på seg.

Dette er min fine poppy!
Poppy blomstene kan kjøpes overalt, og man kan donere så mye man vil, det vanlige er mellom 5p og £1. Målet til The Royal Brititsh Legion, som er organisasjonen pengene går til, er i år å samle inn £40 millioner.

Helene xx

1 kommentar: